Italiensk fotball: lyden av lidenskap

Nerver i helspenn, beintøffe taklinger, vanvittige drømmescoringer, ellevill jubel – følelser høyt og lavt. Å oppleve italiensk fotball på italiensk jord er den komplette fotballopplevelsen. Italienske fotballfans elsker sine lag, forguder sine spillere, og fotballagene elsker sine supportere. Det er en ekte kjærlighetshistorie.

Fotballnasjonen Italia

Italia har knapt gått glipp av et eneste VM-sluttspill. De har vunnet EM to ganger, og italienske klubblag har tatt pokalen hele 12 ganger i Mesterligaen. Den prestisjetunge Gullballen har også landet hos italienske lag flere ganger. Man kan derfor trygt si at fotball sitter i ryggmargen til det italienske folk. Her er bestemor nonna like engasjert i sporten som den yngre garde.

Serie A

Den italienske toppdivisjonen, Serie-A, består av 20 lag. Et av lagene er Roma, og det kan ikke ha gått noen hus forbi at de ble slått ned i støvlene av Bodø/Glimt – et mareritt for italienske fans som lever og ånder for sine lag. Andre storklubber som byr på spennende fotballoppgjør er AC Milan, Inter, Napoli, og naturligvis Juventus – en av de mest kjente klubbene i verden.

Opplev Italia

Det finnes mange gode tips på nett for deg som ønsker å stille som den tolvte mann når italienske lag møtes. Og du er garantert en uforglemmelig opplevelse om du er ihuga fan eller ei.