Hvilke typer er vanligste muskelproblemer

Mange vil oppleve én eller annen form av muskelproblemer i løpet av livet, enten du er en idrettsutøver eller en mindre aktiv person. De kan oppstå hvor som helst i kroppen, som for eksempel i rygg, nakke, armer, ben eller i hendene.

Disse smertene kan komme av stress eller spenning og kalles muskelspenninger. Dette kan skyldes overbelastning av en muskel under fysisk aktivitet, fysisk krevende arbeid eller trening. Problemer kan også oppstå om man hopper over oppvarming og nedkjøling under en treningsøkt.

Når smerten har oppstått

For å lindre smerten kan du legge is på det såre området etter aktivitet for å redusere betennelse. Bruk deretter varme for å øke blodstrømmen til området for å bidra til å lindre leddsmerter. Om problemet ikke forsvinner av seg selv, kan spesialistene på Klinikk for Alle hjelpe deg. Her finner du spesialiserte fysioterapeuter med mye kunnskap om blant annet avspenningsteknikker og psykomotoriske løsninger.

Hva du kan gjøre selv

Statisk bevegelse er ikke sunt, som vil si at det heller ikke lønner seg å erstatte sittende arbeid med stående. Langvarig stående arbeid kan også medføre helserisiko; derfor er det viktig å bytte mellom posisjoner så ofte som mulig. For å oppnå de beste resultatene bør man kunne variere mellom å sitte, stå og bevege seg i løpet av dagen.