Egnede glass for ulike drikker

Det finnes så mange forskjellige typer drinker, og hver av dem har sitt eget glass. Et glass vin, en whisky med is eller en cosmopolitan er for eksempel mer enn bare et tilbehør til en god middag. Faktorer som spiller inn for å virkelig nyte en drink er helt klart årgang og merke. Men like viktig er faktisk glasset den drikkes av. Å velge et glass til en drink handler om mer enn bare design. Det riktige glasset kan fremheve drikkens egenskaper og forsterke smaksopplevelsen.

Hvordan man velger glass

Det er noen grunnleggende ting du ikke bør ignorere hvis du vil at glassene på bordet ditt skal passe sammen som et komplett sett. Du kan finne gode tips på nett. De store glassene setter først på bordet. Dette er vannglass eller glass til andre drikker som juice eller brus. De er store fordi kan skjenkes generøst.

Hvitvinsglasset er mindre enn rødvinsglasset på grunn av temperaturen. Hvitvin serveres kald og konsumeres raskere enn rødvin. Velg riktig ølglass for å få den beste smaksopplevelsen. Stout er et veldig mørkt øl som er rikt på gjær. Det litt mer kuppelformede glasset fremhever smaken og aromaen. Pils er den vanligste øltypen og drikkes best fra et smalt og høyt glass, som også gir ølet en deilig skumkrone.