Ungdomstrender i Norge

Norske ungdommer er omtrent som ungdom i alle andre land. Vi hører for det meste på den samme musikken, går med de samme klærne og gjør de samme tingene på fritiden. Men noe med Norsk ungdom gjør at de skiller seg ut.

Hva er da spesielt med vår ungdom kontra andre land? Klima har nok en del å si. Vi har flere ski-interesserte ungdommer her til lands. På sommeren er det en god del som drar sørover for å bade. Med andre ord har undommen et veldig variert klesskap, med alt ifra Snowboarddrakter til bikini.

Ungdomen har blitt mindre interessert i “merkeklær” de siste årene men er nå mer opptatt av stilen på klærne de bruker. Man merker også at barna blir yngre og yngre før de begynner å snakke om sin egen identitet i samfunnet og barna er tidligere aktive i klesvalget enn før.

Hvem er ungdommenes idoler her til lands? Og hva skiller seg ifra resten av verden?

Norsk ungdom ser og hører på mye av det samme som ungdom ellers i verden, deriblant Justin Bieber og Rihanna. Superheltfilmer som The Avengers og Batman tjener inn til produksjonen av filmen allerede uka etter de har blitt lansert på kino.

På TV er trenden nå lette ralityaktige serier som Jersey Shore og Paradise Hotel, samt store produksjoner som Game of Thrones og Breaking bad som har en historie med ryggmark. Game of Thrones er originalt en Fantasy serie skrevet av George R.R. Martin, og er fortsatt ikke ferdigstilt. Noe som nå kan vise seg å bli problematisk på grunn av herr Martins helse.

På nettet er det humorsider som 9gag som blir surfet på og sosiale medier som Facebook, Twitter og Vine blir brukt hyppig både i og utenom skoletid.

Vi er et langstrakt land, med mange dialekter og trendsettere. Dette reflekterer også ungdommen.