De mest populære sportene i Norge

De mest populære sportene i Norge er nok Skisport i forskjellige former, fotball, ishockey, snowboarding og seiling.

Sport har blitt praktisert lenger enn vi har skrevet, og “om å kaste lengst” mentaliteten er en av de eldste instinktene vi har.

I Norge er vi ganske sære når det kommer til sport og vi ser helst på fotball på sommeren, seiling på våren og vintersport i all fasong på vinteren.

For å komme fram til den mest populære sportene er det viktig å først se på den idretten vi presterer best i.

La oss ta for oss Skisporten i Norge først og fremst, som har vært en del av den norske kulturen siden middelalderen og ble på midten av 1800 utvilklet til en konkurranseidrett.

Nordmenn har siden da prestert på verdensbasis innen ski, og da er det ikke så rart at dette blir sett på en av de mest populære sportene både for utøvere og tilskuere.

Fotball er også veldig populært i Norge og du kan finne spillere i alle klasser ifra lilleputt til oldboys. Alle har et lag de heier på og har man ikke det så blir man tilegnet et ved neste sosiale sammenkomst, enten man vil det eller ei. Det er noen år siden Norge hevdet seg internasjonalt, men for de over 25 så husker nok alle VM i 1998 da Norge slo Brasil.

Fritidssporten Seiling har blitt mer og mer populær med årene, og tilstrømming av konkurenter i alle klasser øker jevnt for hvert år. Er du heldig så møter du til og med kongen med sitt mannskap på noen av disse seilasene. Drøbaksjolle, som nå har blitt en egen OL-gren reflekterer også hvor viktig seiling er for landet.

Ordtaket “alle nordmenn er født med ski på beina” er nok blitt litt utdatert, men man kan nok si at “alle nordmenn er enten født med ski eller fotballsko på beina”.